• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duo dimmer voor gloei- en halogeenlampen

Vervang uw dubbele schakelaar eenvoudig voor een dubbele dimmer met onze duo dimmer: ruimtebesparend en voordeliger dan twee losse dimmers.

Deze duo dimmer dimt al uw 230 volt gloeilampen en 230 volt halogeenlampen probleemloos, tot maximaal 200 Watt per kanaal.

Andere soorten verlichting dimmen? Dan heeft u een andere duo dimmer nodig:
- duo dimmer voor LED-lampen
- duo dimmer voor lampen op een transformator

Duo dimmer voor gloei- en halogeenlampen
De standaard onder de duo dimmers. Geen poespas, gewoon twee gloeilampen en/of halogeenlampen vanuit één dimmer dimmen.

Per kanaal belastbaar van 25 tot 200 Watt.
€ 34,95*

* dimmerknoppen en/of afdekraam los bijbestellen (zie hieronder)

Afdekking

Voor de juiste pasvorm wordt de afdekking gekozen aan de hand van het gewenste of reeds aanwezige schakelmateriaal. Om deze reden worden onze duo dimmers zonder dimmerknoppen en/of afdekraam geleverd.

In een nieuwe situatie heeft u naast een duo dimmer een set dimmerknoppen en een afdekraam nodig. In bestaande situaties, ter vervanging van een schakelaar of enkele dimmer, doorgaans enkel duo dimmerknoppen.

Onze duo dimmer is te combineren met schakelmateriaal van GIRA, Busch-Jaeger, Berker, JUNG, PEHA en Schneider Merten.

Klik hieronder op "Afdekkingen" om naar de pagina te gaan waar u de dimmerknoppen en bijpassende afdekramen kunt bestellen.


Monteren

Het monteren van een duo dimmer is zelfs zonder technische kennis goed te doen. Veel meer dan een schroevendraaier is vaak niet nodig.

Allereerst: werk altijd spanningsvrij. Schakel de stroom in de groepenkast uit.

In een serieschakelaar (dubbele lichtschakelaar) zijn doorgaans drie draden aanwezig. Een bruine fasedraad voor de stroomtoevoer en twee zwarte schakeldraden, één naar elke lamp. Verwijder de draden uit de schakelaar.

Op de duo dimmer wordt de bruine draad op de aansluiting gemarkeerd met een "L" aangesloten. De ene zwarte draad gaat op de aansluiting met een pijl/golf en het getal 1, de andere op het getal 2. Klaar!

Wij adviseren om de duo dimmer eerst te testen voordat deze in de inbouwdoos wordt vastgeschroefd. Werkt alles onverhoopt niet naar wens, dan is de dimmer nog onbeschadigd en kan deze probleemloos retour.

Klik hier voor de handleiding met aansluitschema.

Technische informatie

Voor de liefhebbers, een overzicht van meer details en de technische specificaties:

Belasting

Alle dimmers hebben een minimaal en maximaal belastbaar vermogen. Het bij elkaar opgetelde verbruik van alle aangesloten lampen moet tussen deze twee vermogens vallen, anders zal het geheel niet (goed) functioneren.

Onze duo dimmer voor gloei- en halogeenlampen kan als volgt belast worden:
- 230 volt gloeilampen: 25 tot 200 Watt per kanaal
- 230 volt halogeenlampen: 25 tot 200 Watt per kanaal
- niet geschikt voor LED-verlichting
- niet geschikt voor verlichting op transformator

Draai-bediening

Beide kanalen van de duo dimmer kunnen individueel bediend worden.

Draai de dimmerknop naar rechts om de verlichting in te schakelen en feller te laten branden. Draai de dimmerknop naar links om de verlichting zwakker te laten branden en uit te schakelen.

Specificaties

- R dimmer, fase-aansnijding
- inbouwen in inbouwdoos of opbouwdoos
- vermogen 25-250 Watt per uitgang
- 2-draads aansluittechniek (nul niet nodig)
- beschermd tegen piekstroom en kortsluiting
- 230 volt / 50 hertz
- 2 jaar garantie
- type Tradim 2472EXOP
- EAN 8718801930618

Daarom DuoDimmer.nl

Al onze voordelen op een rijtje:

Nederlandse kwaliteit

Onze duo dimmers worden ontworpen door het Nederlandse Tradim. De eigen R&D afdeling heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van dimoplossingen. Tradim staat voor betaalbare professionele kwaliteit.

Voor 22:00 besteld, volgende dag geleverd

Wij houden ruime voorraden aan van onze duo dimmers. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan leveren wij de volgende werkdag. Bestellingen geplaatst op zaterdag of zondag worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

365 dagen, niet goed geld terug

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze duo dimmers. Daarom doen we niet moeilijk over retourneren. Iets retour sturen? Stuur het simpelweg naar ons terug (meer informatie).

2 jaar garantie

Bij DuoDimmer.nl geven we 2 jaar garantie. Het aankoopbewijs is het garantiebewijs. We zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen. Zo bent u zorgeloos verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Veilig kopen met kopersbescherming

Iedereen kan zonder zorgen een aankoop doen bij een door Trusted Shops gecertificeerde webshop. Elke bestelling kan gratis worden verzekerd tot een waarde van € 2.500 door middel van kopersbescherming. Na bestelling wordt hier per e-mail over bericht.