• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duo dimmer voor LED-lampen

Vervang uw dubbele schakelaar eenvoudig voor een dubbele dimmer met deze duo dimmer: ruimtebesparend en voordeliger dan twee losse dimmers.

Deze unieke LED duo dimmer is een technisch hoogstandje, geschikt voor de meeste soorten LED-lampen en te combineren met vrijwel elk merk schakelmateriaal.

Andere soorten verlichting dimmen? Dan heeft u een andere duo dimmer nodig:
- duo dimmer voor lampen op transformator

Duo dimmer voor LED-lampen
De Rolls-Royce onder de duo dimmers. Volledig digitaal en eenvoudig handmatig qua minimale en maximale lichtsterkte instelbaar.

Dimt 230 volt LED-lampen van 1 tot 70 Watt en 12 volt LED-lampen van 1 tot 80 Watt per kanaal.
€ 74,95*

* dimmerknoppen en/of afdekraam los bijbestellen (zie hieronder)

Afdekking

Voor de juiste pasvorm wordt de afdekking gekozen aan de hand van het gewenste of reeds aanwezige schakelmateriaal. Om deze reden worden onze duo dimmers zonder dimmerknoppen en/of afdekraam geleverd.

In een nieuwe situatie heeft u naast een duo dimmer een set dimmerknoppen en een afdekraam nodig. In bestaande situaties, ter vervanging van een schakelaar of enkele dimmer, doorgaans enkel duo dimmerknoppen.

Onze duo dimmer is te combineren met schakelmateriaal van GIRA, Busch-Jaeger, Berker, JUNG, PEHA en Schneider Merten.

Klik hieronder op "Afdekkingen" om naar de pagina te gaan waar u de dimmerknoppen en bijpassende afdekramen kunt bestellen.


Monteren

Het monteren van een duo dimmer is zelfs zonder technische kennis goed te doen. Veel meer dan een schroevendraaier is vaak niet nodig.

Allereerst: werk altijd spanningsvrij. Schakel de stroom in de groepenkast uit.

In een serieschakelaar (dubbele lichtschakelaar) zijn doorgaans drie draden aanwezig. Een bruine fasedraad voor de stroomtoevoer en twee zwarte schakeldraden, één naar elke lamp. Verwijder de draden uit de schakelaar.

Op de duo dimmer wordt de bruine draad op de aansluiting gemarkeerd met een "L" aangesloten. De ene zwarte draad gaat op de aansluiting met een pijl/golf en het getal 1, de andere op het getal 2. Klaar!

Wij adviseren om de duo dimmer eerst te testen voordat deze in de inbouwdoos wordt vastgeschroefd. Werkt alles onverhoopt niet naar wens, dan is de dimmer nog onbeschadigd en kan deze probleemloos retour.

Klik hier voor de handleiding met aansluitschema.

Technische informatie

LED-lampen dimmen is een vak apart. Omdat er geen standaard is, werkt elke LED-lamp en LED-dimmer anders. Beiden goed samen laten werken is meer dan eens een uitdaging, maar het is bij deze duo dimmer uitstekend gelukt.

Voor de liefhebbers, een overzicht van meer details en de technische specificaties:

Belasting

Alle dimmers hebben een minimaal en maximaal belastbaar vermogen. Het bij elkaar opgetelde verbruik van alle aangesloten lampen moet tussen deze twee vermogens vallen, anders zal het geheel niet (goed) functioneren.

Onze duo LED dimmer kan als volgt belast worden:
- 230 volt LED-lampen: 1 tot 70 Watt per kanaal
- 12 volt LED- en/of halogeenlampen op een trafo/(LED-)driver: 1 tot 80 Watt per kanaal
- 230 volt gloei- en/of halogeenlampen: 1 tot 100 Watt per kanaal

Sluit nooit verschillende soorten lampen tegelijk op één kanaal aan, dus geen LED-lamp en gloeilamp samen. Beide kanalen mogen los van elkaar wel aangesloten worden op verschillende soorten lampen.

Draai/druk-bediening

Beide kanalen van de duo dimmer kunnen individueel bediend worden.

Druk op de dimmerknop om de verlichting in of uit te schakelen. Draai naar links om het licht zwakker te laten branden, naar rechts om het licht feller te laten branden.

Fijnafstelling

Voor het beste dimresultaat is voor beide kanalen een fijnafstemming aanwezig.

Met de fijnafstelling kan de minimale en maximale sterkte goed ingeregeld worden en bijvoorbeeld knipperen van LED-lampen bij het inschakelen voorkomen worden.

Afstellen wordt gedaan door de dimmerknop 8 seconden in te drukken, waarmee de dimmer (op die uitgang) wordt gereset. Schakel de dimmer in (kort drukken) en zoek de minimale dimstand, druk de dimmerknop 5 seconden in en deze knippert ter bevestiging. Zoek de maximale dimstand en druk vervolgens de dimmerknop weer 5 seconden in, waarna deze ter bevestiging opnieuw knippert en het instellen is afgerond.

Specificaties

- RC Tronic dimmer, fase-afsnijding
- inbouwen in inbouwdoos of opbouwdoos
- geschikt voor 230 volt gloei- en halogeenlampen
- geschikt voor LED-lampen (12 volt en 230 volt)*
- belastbaar vermogen afhankelijk per belasting (zie hierboven)
- 2-draads aansluittechniek (nul niet nodig)
- beschermd tegen piekstroom en kortsluiting
- slechts 1,7cm inbouwdiepte
- 230 volt / 50 hertz
- 2 jaar garantie
- type Tradim 2496
- EAN 8718801938454

Daarom DuoDimmer.nl

Al onze voordelen op een rijtje:

Nederlandse kwaliteit

Onze duo dimmers worden ontworpen door het Nederlandse Tradim. De eigen R&D afdeling heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van dimoplossingen. Tradim staat voor betaalbare professionele kwaliteit.

Voor 22:00 besteld, volgende dag geleverd

Wij houden ruime voorraden aan van onze duo dimmers. Bestelt u op werkdagen voor 22:00 uur, dan leveren wij de volgende werkdag. Bestellingen geplaatst op zaterdag of zondag worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

365 dagen, niet goed geld terug

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze duo dimmers. Daarom doen we niet moeilijk over retourneren. Iets retour sturen? Stuur het simpelweg naar ons terug (meer informatie).

2 jaar garantie

Bij DuoDimmer.nl geven we 2 jaar garantie. Het aankoopbewijs is het garantiebewijs. We zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen. Zo bent u zorgeloos verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Veilig kopen met kopersbescherming

Iedereen kan zonder zorgen een aankoop doen bij een door Trusted Shops gecertificeerde webshop. Elke bestelling kan gratis worden verzekerd tot een waarde van € 2.500 door middel van kopersbescherming. Na bestelling wordt hier per e-mail over bericht.